• Creator
    Topic
  • #8220

    Michael Gordon
    Spectator
    Been thanked: 0 times

    Hello, I am having an issue with my child theme. It seems that style.css file is not overriding the parent theme. I created a footer.php file and it displays just fine.

    Am I missing something?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
Replies
  • Roman
    Keymaster
    Post count: 2543
    Been thanked: 29 times
    #8915 |

    what’s your website and how did you implement the child CSS file?

    Michael Gordon
    Spectator
    Post count: 8
    Been thanked: 0 times
    #8916 |

    http://archedevelopmentserver.com/template/

    I implemented it according to http://codex.wordpress.org/Child_Themes

    Currently I am just adding to the parent style sheet.

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2543
    Been thanked: 29 times
    #8918 |

    are you using this in the child theme CSS?

    Code:
    @import url(‘../evolve/style.css’);
    Michael Gordon
    Spectator
    Post count: 8
    Been thanked: 0 times
    #8920 |

    yes I am

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2543
    Been thanked: 29 times
    #8922 |

    have you added any CSS customizations?

    Michael Gordon
    Spectator
    Post count: 8
    Been thanked: 0 times
    #8925 |

    In short yes…

    The client is currently looking at the development of this site – so in order to make them happy I have been editing the base file in the parent theme. However I know this will be over written with an update. Thus the overall change of the site.
    The file with the major changes in it http://archedevelopmentserver.com/template/wp-content/themes/evolve/library/media/css/base.css

    But I have made alterations to the css file in my child (text should be red for one)
    http://archedevelopmentserver.com/template/wp-content/themes/evolve-child/style.css
    None of the changes here are taking – it does not ever show up on the “view source” of the site.

    Code:
    <link rel=’stylesheet’ id=’maincss-css’ href=’http://archedevelopmentserver.com/template/wp-content/themes/evolve/style.css?ver=3.8′ type=’text/css’ media=’all’ />

    This is the code for the style sheet that it seems to be using.

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2543
    Been thanked: 29 times
    #8928 |

    I found the bug, please edit this file evolve/library/functions/functions.php, line # 102, change it to:

    Code:
    wp_register_style(‘maincss’, get_stylesheet_uri(), false);

    this will be fixed in the next theme version

    Michael Gordon
    Spectator
    Post count: 8
    Been thanked: 0 times
    #8941 |

    Thank you for all your assistance Roman.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
You must be logged in to reply to this topic.