Topic Resolution: Resolved
  • Creator
    Topic
  • #28560

    Nacho
    Spectator
    Been thanked: 0 times

    I’ve just migrated my site to a new server and domain, and now I am getting this error on those pages having a google map shortcode.


    js?sensor=false&language=es&ver=4.5.3:32
    Google Maps API error: MissingKeyMapError
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#missing-key-map-error

    Using WordPress 4.5.3

    Where should I configure this key?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
Replies
  • Denzel Chia
    Moderator
    Post count: 3211
    Been thanked: 128 times
    #28566 |

    Hi,

    I am getting the same problem on my localhost test site running Alora 2.8.0
    This is my screen-cast showing the problem and error message. I am attaching it for the developers to see.
    http://screencast-o-matic.com/watch/cD10jri0du

    I will report this issue to our developers.
    Please wait for fix in next version update.

    I do not have temporary fix and I do not have estimate time of completion.

    Thank you.

    1 user thanked author for this post.
    Daniel Jones
    Moderator
    Post count: 241
    Been thanked: 19 times
    #28567 |

    Hi Nacho,

    Thanks for contacting us.

    Kindly could you share with me the link to the page so that I may look at it and figure out the issue.

    Looking forward to your reply.

    1 user thanked author for this post.
    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #28598 |

    Daniel/Denzel, thank you both for taking care of this.
    You can see the issue at http://megarollercortinas.com/contacto/

    Regards,
    Nacho.

    Denzel Chia
    Moderator
    Post count: 3211
    Been thanked: 128 times
    #28599 |

    Hi,

    You are welcome.
    I had already reported this issue to our developers.

    Please wait for fix in next version update.

    Thank you.

    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #28668 |

    Is there any update on this?

    Regards,
    Nacho.

    Denzel Chia
    Moderator
    Post count: 3211
    Been thanked: 128 times
    #28670 |

    Hi,

    Sorry, I do not have an estimate time of completion from my employer.
    I will check with him again, Will try to get him to let you know the progress.

    Thank you

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #28673 |

    we are working on this..thanks for your patience

    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #28800 |

    Hi Roman, how are you?
    Any progress on this issue? I still cannot launch the site because of this 🙁

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #28806 |

    we are encountering more issues so we try to solve as many as possible in the next update

    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #28807 |

    Is it possible to get the fix for this issue in particular so I can apply on my own? Can you send me the patch?

    vinnie vivace
    Participant
    Post count: 21
    Been thanked: 1 time
    #28831 |

    just adding my voice to this issue. Also getting errors using the Contact page template.

    Google Map Address:

    14/332 Great North Road, Grey Lynn, Auckland, New Zealand

    Javascript output:

    JQMIGRATE: Migrate is installed, version 1.4.1
    VM8838 customize.php?autofocus[panel]=nav_menus&return=%2Fwp-admin%2Fnav-menus.php%3Fmenu%3D1091:1 GET http://www.vinnie.vivace.nz/wp-content/themes/alora/fonts/icomoon/icomoon.woff?s7tgwp
    webfont.js:21 GET http://www.vinnie.vivace.nz/wp-content/themes/alora/fonts/fontawesome/fontawesome-webfont.woff2?v=4.4.0 a @ webfont.js:21O.start @ webfont.js:21(anonymous function) @ webfont.js:26
    load-scripts.php?c=1&load[]=underscore,customize-base,wp-a11y,customize-controls,backbone,wp-util,w…:10 GET http://google-maps-utility-library-v3.googlecode.com/svn/trunk/infobox/src/infobox.js 404 (Not Found)(anonymous function) @ load-scripts.php?c=1&load[]=underscore,customize-base,wp-a11y,customize-controls,backbone,wp-util,w…:10i @ load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mo…:2fireWith @ load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mo…:2y @ load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mo…:4c @ load-scripts.php?c=1&load[]=jquery-core,jquery-migrate,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mo…:4
    VM8838 customize.php?autofocus[panel]=nav_menus&return=%2Fwp-admin%2Fnav-menus.php%3Fmenu%3D1091:1 GET http://www.vinnie.vivace.nz/wp-content/themes/alora/fonts/fontawesome/fontawesome-webfont.woff?v=4.4.0
    js?sensor=false&language=en&ver=4.5.3:32 Google Maps API error: MissingKeyMapError https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#missing-key-map-error_.ab @ js?sensor=false&language=en&ver=4.5.3:32(anonymous function) @ VM8864 common.js:51(anonymous function) @ VM8864 common.js:190c @ VM8864 common.js:45(anonymous function) @ AuthenticationService.Authenticate?1shttp%3A%2F%2Fwww.vinnie.vivace.nz%2Fwp-admin%2Fcustomize.php%3…:1
    util.js:208 Google Maps API warning: NoApiKeys https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#no-api-keys
    util.js:208 Google Maps API warning: SensorNotRequired https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#sensor-not-required

    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #29071 |

    Roman, please I need a fix asap. I cannot launch the site because of this.

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #29073 |

    just doing some final tweaks and tests…should be released within few hours..thanks.

    Nacho
    Spectator
    Post count: 7
    Been thanked: 0 times
    #29183 |

    Roman, I’ve just updated to Alora 2.8.1 and the issue persist.
    Was the fix for this issue in particular included on the release?

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #29185 |

    yes it was fixed….did you add the Google Map API under Theme Options -> Contact?

    1 user thanked author for this post.
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
You must be logged in to reply to this topic.