• Creator
    Topic
  • #8543

    Paul H
    Spectator
    Been thanked: 0 times

    I tried setting up a magazine template in the Precisio Pro Theme but when I went to the setup page I got directed to the theme4press.com page.
    So I upgraded to the Alora theme but cannot see any mention of the magazine template. Reading through the Forum I often find a comment like go to the >theme4press.com/features-videos/> but it just goes to the theme4press home page.

    Is there any easy solution to this? if not I’ll have a refund as I’m certainly not getting what was advertised. As you might guess my patience is at an all time low.

    Thanks, Paul

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
Replies
  • Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #10220 |

    you could create an account for the theme demo here http://test.theme4press.com/ and copy the magazine demo page from there. there is no tutorial on the Magazine layout anymore, as the theme has unlimited layouts.

    Paul H
    Spectator
    Post count: 15
    Been thanked: 0 times
    #10224 |

    Thanks Roman,

    I have done as suggested and it has helped greatly in understanding how the page was created.

    However, with my test page and copying the ‘magazine homepage template’ code into it the page quickly falls apart, as far as I can tell all the settings are the same.

    I notice that the demo site is running WP 3.8.3 and I’m running WP 3.9.1
    I’ve tried it with all the plugins deactivated with the exception of Theme4press core

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #10225 |

    you need to have activated the t4p core plugin to get it working

    Paul H
    Spectator
    Post count: 15
    Been thanked: 0 times
    #10226 |
    Quote:
    Quote from Paul Hudson on July 21, 2014, 13:31
    Thanks Roman,

    I have done as suggested and it has helped greatly in understanding how the page was created.

    However, with my test page and copying the ‘magazine homepage template’ code into it the page quickly falls apart, as far as I can tell all the settings are the same.

    I notice that the demo site is running WP 3.8.3 and I’m running WP 3.9.1
    I’ve tried it with all the plugins deactivated with the exception of Theme4press core

    As stated the T4P core plugin is activated

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #10228 |

    may I see the website you have done?

    Paul H
    Spectator
    Post count: 15
    Been thanked: 0 times
    #10234 |

    The demo/trial front page I mocked up is visiblelandscape.com/static It’s mainly in the area of the video slider that the problems occur, although I have no need for it, I also have a full width white bar and the post’s don’t appear correctly under it. I reacivated a few plugins as they have made no difference.

    Roman
    Keymaster
    Post count: 2542
    Been thanked: 29 times
    #10235 |

    what you want to change on the layout?

    Paul H
    Spectator
    Post count: 15
    Been thanked: 0 times
    #10236 |

    How do can I add an image to this Quick reply box so that I can highlight the problem?

    Paul H
    Spectator
    Post count: 15
    Been thanked: 0 times
    #10238 |

    I’ll try this It should show a screenshot with 3 areas marked

    A Title full width and therefore not correctly showing.

    B Not sure what’s going on here, posts are above each other and not side by side and move when the slider activates.

    C Boxes around thumbnails do not resize or the images do not resize correctly.

    Also the “Magazine Posts” Title does not display.

    I cut n pasted the html from the demo magazine layout page.

    Code:

    Magazine Posts

    You Might Also Like

      Guide to Creating WordPress XML Sitemaps and Submission

      How to Create and Submit Google XML Sitemaps in WordPress

      I removed the video slider to see if I could get it working without it.

      Roman
      Keymaster
      Post count: 2542
      Been thanked: 29 times
      #10239 |

      can u contact me through this page http://theme4press.com/contact/ with your login details . I will check the code myself. thx

      Roman
      Keymaster
      Post count: 2542
      Been thanked: 29 times
      #10244 |

      I made some changes…check it out

      Paul H
      Spectator
      Post count: 15
      Been thanked: 0 times
      #10250 |

      Roman,

      Thanks for the speedy response. Looking much improved.

      I’ve made a couple of further changes……………………

      3 things 🙂

      1. Under the Magazine posts title how do I get it to display 3 posts rather than the 2 now showing? and to get 2 posts side by side under the “You might also like” title?

      2. What do I change to control the posts displayed?

      3. On the top slider is it possible to lighten the text exerpt background?

      Once again thanks for your reply.

      Roman
      Keymaster
      Post count: 2542
      Been thanked: 29 times
      #10251 |

      1. it’s posts from category Uncategorized where you have now 2 posts..just add some and they will be added automatically on the magazine layout
      2. what you need to change? everything is written in the shortcode
      3. are you sure about this? then the text will be difficulty readable

      Paul H
      Spectator
      Post count: 15
      Been thanked: 0 times
      #10252 |

      Had another play, slowly getting in my understanding of what does what.

      Using this code how do I get them to sit side by side as in your magazine template?

      Code:

      You Might Also Like

      Guide to Creating WordPress XML Sitemaps and Submission

      How to Create and Submit Google XML Sitemaps in WordPress

        At present they sit one above each other.

        On the top slider is it possible to lighten the text exerpt background? I would like to do something with this as I find the exerpt overpowering, either I need to make it smaller or more transparent or preferably a combination of both.

        Thanks

        Roman
        Keymaster
        Post count: 2542
        Been thanked: 29 times
        #10257 |

        for some reason the Ultimate TinyMCE plugin which you are using is breaking the code. After I deactivated it, it worked fine.

      Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
      You must be logged in to reply to this topic.